Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@16:04:20 GMT

۳ لحظه زیبا و ماندگار از لحظه سال تحویل در حرم امام رضا(ع)

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۳۵۳۳

۳ لحظه زیبا و ماندگار از لحظه سال تحویل در حرم امام رضا(ع)

مردانی که کنار هم بودند بدون اینکه همدیگر را بشناسند، به پاس ایرانی بودن‌شان یکدیگر را در آغوش می‌‌کشیدند و با همان لهجه‌ٔ خاص خودشان آرزوهای قشنگی برای همدیگر می‌کردند. خادمین دم در هر رواق ایستاده بودند و گاهی به یک نفر یک سکه به عنوان عیدی و تبرک می‌دادند. به جرات می‌توانم بگویم این زیباترین سال تحویلی بود که تا به‌حال دیده بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرویس سبک زندگی فردا؛ عطیه میرزاامیری: چند ساعت زودتر رفته بودیم تا لحظه سال تحویل در حرم باشیم. حرم خیلی شلوغ بود. انقدر که بابا را گم کردیم. من و مامان تنها ماندیم. همه جا پر از آدم بود. به ناچار در گوهرشاد میان کلی آدم خودمان را جا دادیم و نشستیم. نوحه خوانی قبل از عید خوانده شد. نوحه که نه. اسمش را نمی‌شد گذاشت نوحه. یکجوری درد و دل همگانی با امام رضاعلیه‌السلام بود. همگی حرف‌هایمان را زیرلب با او در میان می‌گذاشتیم. از او می‌خواستیم به ما عیدی دهد یا هوای‌مان را در سال جدید بیشتر از قبل داشته باشد. یاد مریض‌ها بودیم. دعا می‌کردیم همه‌ٔ آنهایی که دلشان لک زده برای دیدن این صحن و سرا هم به زودی قسمت‌شان شود و بیایند. برای آدم‌های تنها دعا کردیم. آدم‌هایی که دلشان برای یک جمع خودمانی لک زده بود. برای جوان‌های بیکار. برای گسترش مهربانی آدم‌ها. برای تمام شدن همه‌ٔ جنگ‌های روحی و جسمی انسان‌ها علیه هم که انگار تمامی ندارد. برای بچه دار شدن بی بچه‌ها. برای بیماران روحی. برای همه. به گمانم تنها جایی که می‌شود به یاد همه بود و برای همه دعا کرد، در ازدیاد زائرانی‌ست که در زندگی تک تک‌شان یک مشکل مخصوص به خودشان دیده می‌شود. حالا سر سال تحویل تمام مردم گرد هم جمع شده‌اند و نه تنها برای غم‌های خودشان که برای یکدیگر هم دعا می‌کنند. شگفت‌انگیز نیست؟
سال با بلند شدن صدای نقاره نو شد
نقاره زدند و این یعنی عید شد. تو پیش هر کسی نشسته بودی در آغوش‌اش می‌رفتی و عید را تبریک می‌گفتی. فارغ از نژاد، رنگ پوست، لهجه، زشتی و زیبایی، پولدار یا بی‌پولی، فارغ از موضع سیاسی، سطح سواد و غیره زنان اطرافت تو را می‌بوسیدند و برایت سالی خوش و همراه با سلامتی می‌خواستند. مردانی که کنار هم بودند بدون اینکه همدیگر را بشناسند، به پاس ایرانی بودن‌شان یکدیگر را در آغوش می‌‌کشیدند و با همان لهجه‌ٔ خاص خودشان آرزوهای قشنگی برای همدیگر می‌کردند. خادمین دم در هر رواق ایستاده بودند و گاهی به یک نفر یک سکه به عنوان عیدی و تبرک می‌دادند. به جرات می‌توانم بگویم این زیباترین سال تحویلی بود که تا به‌حال دیده بودم. سال تحویل یا تجمع تمام شیعیان ایرانی. زیبا نیست؟بهار آمدیاد حرف فاطمه افتادم. دقیقا در آن چند روز اول سالی که در مشهد بودیم دائم حرفش در گوشم زنگ می‌زد. یکبار برایم گفته بود: «ما برای چه زیارت می‌رویم؟ مگر غیر از این است که زیارت می‌رویم تا روح‌مان تازه‌تر شود؟ تازگی روح ما جز این نیست که عادت‌های بدمان را تا جایی که امکان دارد، کنار بگذاریم و یک صفت خوب از امامی که به زیارتش رفته‌ایم را در خودمان تقویت کنیم»بهار هم چیزی جز این نیست. به گمانم بهار می‌آید تا به ما نشان دهد که امید را در هرجایی، در میان خشک ترین زمین‌ها هم می‌شود پیدا کرد. بعد از آن روز سعی کردم بیشتر به کنکاش خودم بپردازم. عادت‌های بدم را نوشتم و چند صفت خوب هم از امام رضاعلیه‌السلام یادداشت کردم. تصمیم گرفتم در ازای هر عادت بدی یک صفت خوب را جایگزین کنم. دلم می‌خواهد زیارت امسالم که مصادف با بهار شده بود، تمام خصایص آن دقایق و شرایط را داشته باشد. یک زیارت بهاری. یک سال متفاوت.فکر می‌کنم اگر هر آدمی در ابتدای هرسالی خودش را کنکاش کند و یکی از عادت‌های بدش را حذف و عادت خوبی را جایگزین نماید، آخر هر سال به تعداد آدم خوب‌های زمین اضافه می‌شود. در طول آن سال خودش اعصاب راحت و زندگی قشنگی دارد. اگر در بهار زیارت می‌روید و یا اصلا زیارت هم که نه، اگر هر آدمی دیدید یکی از خصلت‌های زیبایش را بیابید، و سعی کنید آن خصلت زیبا را در خودتان پرورش دهید، آخر سال می‌توانید با خوشحالی تمام روزهای سالی که گذشت را ورق بزنید و به خودتان افتخار کنید. زیارت در بهار را جدی بگیرید. اگر نمی‌توانید راهی شهری زیارتی شوید، می‌شود در اتاق چند متری خودتان هم زیارت کنید. کافی‌ست یک خصلت زیبا را از کسی بگیرید و در خودتان پرورش دهید و چه بهتر که این خصلت زیبا از امام‌تان باشد. امام رئوف.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۳۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام خلیج فارس همیشه ماندگار است

نقشه نگار پیشکسوت و پژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، محمدرضا سحاب امروز در نشست علمی خلیج فارس که به مناسبت روز ملی خلیج فارس با حضور جمعی از پژوهشگران در کیش برگزار شد، اظهار داشت: قدمت نقشه‌های موجود از خلیج فارس در اسناد تاریخی به بیش از پنج هزار پیش باز‌می‌گردد.

وی بیان داشت: ما بیش از 25 هزار نقشه تاریخی و معاصر جهان را به زبان‌های مختلف از کتابخانه‌های سراسر جهان جمع‌آوری کردیم که تقریباً در تمام آنها نام خلیج فارس به‌درستی درج شده است.

نقشه‌نگار پیشکسوت وپژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است و این توطئه‌های استعمار است که با هدف گرفتن وحدت مردم، سعی در تغییر این نام دارد که به طور یقین هیچ‌گاه موفق نخواهد بود.

نگاهی به تاریخچه و اسناد قدیمی خلیج فارس

سیدعلیرضا فاطمیان‌پور نیز در این مراسم با تقدیر از محمدرضا سحاب و پیروز مجتهدزاده پژوهشگران کشور، گفت: حوزه فرهنگی این سازمان در سه بخش تقویت هویت ملی، مذهبی و محلی برنامه ریزی و فعالیت می‌کند و این مراسم با هدف تقویت هویت ملی برنامه ریزی و برگزار شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: دانش آموزان، مرزبانان آینده ایران اسلامی هستند و حضور آنان در کنار بزرگان علمی کشور، اقدامی هدفمند برای آشنایی نسل جدید با تلاش و پژوهش‌های انجام شده در حوزه خلیج فارس و اهمیت جهانی خلیج فارس است.

یادآور می‌شود، دهم اردیبهشت سالروز بیرون راندن و اخراج استکبار جهانی به سرکردگی پرتغالی‌ها از جزایر دریای پارس توسط سرداران ایرانی است که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده و در همین راستا برای حقانیت این نام مقدس و حساس برای ایرانیان برنامه‌‌های متنوعی در استان هرمزگان و جزایر آن از کیش و قشم به اجرا درمی‌آید.

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • طبیعت قم در اردیبهشت زیبا
  • سکه‌های مرکز مبادله کاملا استاندارد است
  • رخ نمایی فصل بهار در طبیعت روستای چوبر + فیلم
  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • سکه‌های حراج شده از استاندارد‌های بانک مرکزی برخوردارند
  • سکه‌های حراج مرکز مبادله کاملا استاندارد بانک مرکزی است
  • چند طرح درمانی در خراسان شمالی افتتاح شد
  • کردستان، مهد هنر نازک کاری
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد